Introductie Innovatie en Reeleezee Stand-by per 19 juni 2019

Sinds 2002 werken we vanuit onze visie dat ondernemers zelf en/of in samenwerking met een accountant de boekhouding kunnen doen, wij maken het immers ‘real easy’.

Reeleezee staat voor:

Innovatie

Continu nieuwe functionaliteiten ontwikkelen

Eenvoud

Voor de gebruiker

Up-to-date

Voldoen aan boekhoudwetgeving c.q. kwaliteit en veiligheid van de software

Service

Voor jou als klant

Om die reden introduceert Reeleezee:

Introductie AutoCollect (Innovatie) voor iedere ondernemer

Per 19 juni introduceren we AutoCollect als extra functionaliteit voor al onze klanten in de bestaande abonnementsvormen zonder meerkosten. Met AutoCollect worden automatisch maandelijks terugkerende rekeningen, zoals bijvoorbeeld je energierekening, opgehaald en in je administratie geplaatst. Dit scheelt tijd – en dus kosten. Iedere ondernemer die gebruikmaakt van een Administratie module kan vanaf 19 juni 2019 gebruikmaken van 5 AutoCollect facturen per maand! Dit betekent dat we voortaan een extra functionaliteit aanbieden, zonder meerkosten, ter waarde van €1,50.

Wil je meer weten over AutoCollect? Verdere uitleg vind je hier.

Introductie van Reeleezee Stand-by voor iedere ondernemer

Per 19 juni introduceren we Reeleezee Stand-by. Reeleezee staat bekend om de flexibiliteit van haar abonnementsmodel. Ons abonnementsmodel is namelijk in te richten op jouw wensen. Zo is Reeleezee dus niet alleen geschikt voor ondernemers die continu volledig gebruikmaken van onze services, maar ook voor seizoenbedrijven, holdings of zelfstandigen met tijdelijk minder activiteit. Ondernemers met dit type bedrijven willen soms tijdelijk minder gebruikmaken van onze services, om Reeleezee daarna wel weer volledig te gebruiken. Reeleezee Stand-by is dan de oplossing.

Met Reeleezee Stand-by kun je nog steeds gebruikmaken van de basisfunctionaliteiten en ondertussen ook genieten van de maximale support. Je kunt namelijk onze supportafdeling 5 dagen per week, 12 uur per dag bereiken. Achter de schermen beheren wij veilig je gegevens en houden we de software up-to-date met de nieuwste versies.

Reeleezee Stand-by wordt beschikbaar voor iedere Reeleezee klant die een betaald abonnement heeft of recent (sinds 1 januari 2018) heeft gehad en nu op ‘Free’ staat. Reeleezee Stand-by bevat, per module, de volgende functionaliteiten:

Prijzen Reeleezee Stand-by:

Geen gebruik maken van Reeleezee Stand-by, wat dan? Je wilt stoppen – wij helpen je daarbij.

Veelgestelde vragen

Wat betekent deze wijziging voor mij?
De eerste wijziging geldt voor de AutoCollect functionaliteit: we nodigen je uit om meer gebruik te maken van deze slimme innovatie, want je krijgt nu standaard 5 AutoCollect facturen bij je abonnement met de Administratie module! Voor alle klanten die al voor AutoCollect facturen betalen worden de eerste 5 facturen bij de volgende abonnementsperiode niet meer in rekening gebracht, want deze zitten vanaf 19 juni standaard in de bundel. De tweede wijziging is de introductie van de Stand-by module. Als je gewend was om modules tijdelijk te wijzigen naar Free – wat bijvoorbeeld het geval is voor seizoenbedrijven, holdings, zelfstandigen met tijdelijk minder activiteit – dan kan je vanaf 19 juni alleen wijzigen naar Stand-by. Mocht je niet tot bovengenoemde groep horen, dan verandert er niets voor je.
Wanneer gaan deze wijzigingen in?
Deze wijzigingen gaan in per 19 juni 2019. Vanaf die datum krijg je standaard 5 AutoCollect facturen ter beschikking en wordt de Stand-by module geactiveerd. De Stand-by module wordt alleen automatisch geactiveerd als je ooit een betaalde module hebt gehad. Mocht je bijvoorbeeld altijd Factuur Free hebben gebruikt, maar wel een betaalde Administratie module hebben gehad, dan wordt jouw abonnement: Factuur Free en Administratie Stand-by.
Is het nog mogelijk na 19 juni te downgraden naar de free module?

Nee, het downgraden naar Free is niet meer mogelijk. Je kan alleen nog downgraden van een betaalde module naar een van de Stand-by modules.

Kan ik naast een betaalde module tegelijkertijd ook een stand-by module gebruiken?
Ja, dat kan! Je gebruikt bijvoorbeeld een Factuur module met een Administratie Stand-by module.
Wat gebeurt er vanaf 19 juni met mijn huidige free module?
Heb je na 1 januari 2018 een betaalde module gehad en gedowngraded naar Free, dan wordt die Free module automatisch omgezet naar de Stand-by module. Dit gebeurt per eerstvolgende abonnementsperiode. Heb je altijd gebruikgemaakt van de Free module(s)? Dan is deze wijziging niet van toepassing op jou.
Wat als ik hier geen gebruik van wil maken?
Je kunt je abonnement volledig stopzetten. Hiervoor bieden we twee alternatieven:
  1. Je kan je abonnement stopzetten en je administratie via een auditfile exporteren en je in- en verkoopfacturen downloaden. Deze opties blijven 30 dagen beschikbaar na het einde van je abonnement. Na deze 30 dagen wordt je administratie volledig verwijderd. LET OP: hiermee vrijwaar je Reeleezee van de bewaarplicht van de Belastingdienst.
  2. Je kan er ook voor kiezen om je abonnement voort te zetten in een Archive module. Je administratie gaat dan in archief modus (read-only) en wij bewaren alle gegevens van je administratie zolang je wilt. Hiermee voldoen we samen aan de bewaarplicht van 7 jaar voor de Belastingdienst. N.B.: je kan hier elk moment mee stoppen en alsnog de auditfile (en je andere documenten) downloaden. We maken het op deze manier makkelijk om aan je bewaarplicht te voldoen. Zie ook: website van de Belastingdienst.
Vanaf 19 juni komen deze opties beschikbaar in de applicatie.
Waar kan ik het abonnement in Stand-by modus wijzigen?
Dit kan in de applicatie. Als je naar onze website gaat en op ‘login’ klikt, kan je bij Instellingen > Mijn abonnement > Abonnementsgegevens de module in Stand-by modus zetten. Deze functie is beschikbaar vanaf 19 juni.
Nu heb ik add-ons als ‘voorraad’ en ‘periodiek facturen’. Wat gebeurt hiermee in Stand-by?
Deze Add-on’s gaan ook naar Stand-by. Dat betekent dat je de Add-on’s niet kan gebruiken. Er worden dan ook geen kosten berekend voor deze Add-on’s. Ga je vervolgens upgraden, dan worden de Add-on’s weer actief en geldt het maandbedrag per Add-on.
Zit er een maximum aan functionaliteiten in de Stand-by module?
Ja. Voor boekingen, scans en facturen kan je in Stand-by modus niet meer dan de toegestane hoeveelheid van 3 boekingen, scans en facturen gebruiken. De uitzondering hierop is AutoCollect: stel, je gaat 2 maanden lang naar de Stand-by Factuur module en de Stand-by Administratie module, maar je wilt wel je AutoCollect door laten lopen. Dan kan je de opgehaalde AutoCollect facturen per stuk afrekenen, of een bundel bijkopen.
Ik heb nog vragen: wie kan ik bellen?
Je kan ons Team Abonnementen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 18.00 uur bellen op 0346-258080 of mailen naar abonnementen@reeleezee.nl
Wat staat er in onze algemene voorwaarden over het doorvoeren van abonnement wijzigingen?
In artikel 12.2 van onze algemene voorwaarden staat dat wij onze prijzen één keer per kalenderjaar mogen herzien of vaker indien we ons genoodzaakt zien.